Älska mig <3

Tja!
Såg alldeles nyss filmen älska mig... Så j***a sorglig! Har preis torkat tårarna, haha! :) Den går dessvärre inte att ladda ner men jag såg den på Youtube! Men jag rekomenderar ändå den filmen, för att alla ska veta konsekvenserna av mobbning... Det är typ vad den filmen handlar om: MOBBNING... Tänkte ta upp det lite:
1. Vad är mobbning?
2. Vad gör man när man mobbar någon annan?
3. Vad finns det för konsekvenser till mobbning?
4. Vad ska den som ser att mobbning pågår göra åt det?
5. Ska man säga till sina föräldrar eller någon annan vuxen om man ser mobbning eller blir mobbad?

1. Mobbning (även kränkande särbehandling) innebär att en eller flera personer utsätts för systematiska trakasserier inom en social grupp. Det kan involvera våld eller hot om våld och kan förekomma på exempelvis arbetsplatser, i skolan eller inom millitärlivet. En person som mobbar en annan kallas mobbare. Mobbning kan involvera ett eller flera av det som juridiskt benämns misshandel, olaga hot, förolämpning, förtal, övergrepp i rättssak, stöld, skadegörelse, olaga frihetsberövning, ofredande och sexuellt ofredande. (Taget från WIKIPEDIA)

2. Står lite om det i fråga 1!
3. Om man till exempel har sett filmen älska mig så är konsekvenserna i det fallet att Alice försöker att ta livet av sig genom att ställa sig på tåg rälsen. Alice´s kompisar kommer och stoppar henne, hon springer iväg till simhallen och går längst den halkiga kanten. Snubblar och halkar i poolen. Sjunker och drunknar. Alice´s kompisar kommer och ser henne ligga på poolens botten och hennes kompis Josse dyker ner och drar upp henne, medan den andra kompisen (en kille som jag inte kommer ihåg namnet på) ringer ambulans.
Mer får du veta om du ser filmen!
4. Om du ser att en person till exempel på din skola bli mobbad, så ska du helst inte gå fram till mobbaren själv å säga till för då kan du lika gärna råka ut för mobbning utan gå till din lärare och be dom att lösa det. 
5. Det kan vara svårt att berätta för någon att man blir mobbad för man kanske är rädd för vad till exempel föräldern ska göra åt det. Det man kan göra då är att gå till en kurator som pratar med dina föräldrar!






Kommentarer
Postat av: miqaela

Håller verkligen med dig, så jävla sorglig film! Fyfan för mobbare!! <3<3<3<3

2012-04-07 @ 02:36:03
URL: http://www.miqaelahenriqsson.devote.se
Postat av: Vilma

Ja, mobbare ska bort!! <3<3<3<3

2012-04-07 @ 14:32:02
URL: http://jagvilma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0